[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

RE: Problem in configuring SSL with openldap

I see that RSA stuff, but I'm not sure if that's as fatal as your failure to link in libdl on the previous attempt (:19590). Your build seems to be picking up a libcrypto.a; on my Solaris systems, ldd /usr/local/ssl/lib/libcrypto.so shows a dependency on libdl.so.1. Towards this end I'd:

(a) make sure that openssl was compiled into shared objects, e.g. /usr/local/ssl/lib/libcrypto.so exists
(b) make sure that it was compiled reasonably; at a minimum, that ldd /usr/local/ssl/lib/libcrypto.so comes out clean without any "file not found"
(c) include RPATH in your LDFLAGS, e.g. "-L/usr/local/ssl/lib -R/usr/local/ssl/lib -L/usr/local/db4/lib -R/usr/local/db4/lib" instead.

See if any or all of that helps...

On Thu, 12 Oct 2006, Monica_Rana wrote:


I have checked the include and lib path. But seeing at the config logs,
it seems that the problem is with RSAglue/rsaref. I am new to openLDAP
and openSSL. So am not able to actually decode the logs.

Monica Rana

-----Original Message-----
From: Phillip [mailto:phuang@plasmon.cn]
Sent: Thursday, October 12, 2006 1:07 PM
To: Monica_Rana
Cc: openldap-software@openldap.org
Subject: Re: Problem in configuring SSL with openldap


Maybe you've take a mistake in setting "env", just try:

env CPPFLAGS="-I/usr/local/include -I/usr/local/ssl/include -
I/usr/local/db4/include"  LDFLAGS="-L/usr/local/ssl/lib -
L/usr/local/db4/lib" ./configure --with-tls --with-cyrus-sasl --enable-
wrappers --enable-crypt --enable-bdb

You'd better verify the "include" and "lib" path for SSL and DB.


On Thu, 2006-10-12 at 12:18 +0530, Monica_Rana wrote:
Hi All,

I have the following installed on solaris 8.
openLDAP 2.3.27
openSSL 0.9.8b.

when i try to configure using the command env
CPPFLAGS="-I/usr/local/include -I/usr/local/include/ssl -
    LDFLAGS="-L/usr/local/ssl/lib -L/usr/local/lib/db4"
    ./configure --with-tls --with-cyrus-sasl --enable-wrappers --
enable-crypt --enable-bdb it throws the error checking for
openssl/ssl.h... yes checking for SSL_library_init in -lssl... no
checking for ssl3_accept in -lssl... no checking OpenSSL library
version (CRL checking capability)... yes
configure: error: Could not locate TLS/SSL package.

Please let me know what could be the possible reson behind. PFA the
config.log file.

Monica Rana
**************** CAUTION - Disclaimer ***************** This e-mail
the use of the addressee(s). If you are not the intended recipient,
please notify the sender by e-mail and delete the original message.
Further, you are not to copy, disclose, or distribute this e- mail or
its contents to any other person and any such actions are unlawful.
This e-mail may contain viruses. Infosys has taken every reasonable
precaution to minimize this risk, but is not liable for any damage you

may sustain as a result of any virus in this e-mail. You should carry
out your own virus checks before opening the e-mail or attachment.
Infosys reserves the right to monitor and review the content of all
messages sent to or from this e-mail address. Messages sent to or from

this e-mail address may be stored on the Infosys e- mail system.
***INFOSYS******** End of Disclaimer ********INFOSYS***