[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

Re: slapd not responding to sasl_bind

--On Monday, March 21, 2005 1:19 PM +0100 guest01 <guest01@gmail.com> wrote:

Hi guys!

I hope this topic is not too OT, I think it is worth a try!

I have following problem, I have a debian woody system with
ldap authentication for different services, like squid, postfix and
vpn (pptp and l2tp). Therefor I am using cyrus sasl.
(ldap 2.1.30, cyrus-sasl 2.1.19)

When I try to use
"ldapwhoami -Y DIGEST-MD5 -U testuser"
after a reboot, the system responds very fast and everything
works fine.

After a pptp-radius-ldap authentication (not via sasl, anonymous bind),
my server doesn't respond to
"ldapwhoami -Y DIGEST-MD5 -U testuser", just the output
"SASL/DIGEST-MD5 authentication started" appears and
nothing happens ..
But not always, sometimes it works still after the radius-ldap-authent.

Does anyone have an idea? There is no useable info in the
logfile. No difference to a working attempt.

Is slapd shut down cleanly before the reboot? If not, db_recover needs to be run prior to restarting slapd. You may have a corrupt database.


Quanah Gibson-Mount
Principal Software Developer
ITSS/Shared Services
Stanford University
GnuPG Public Key: http://www.stanford.edu/~quanah/pgp.html

"These censorship operations against schools and libraries are stronger
than ever in the present religio-political climate. They often focus on
fantasy and sf books, which foster that deadly enemy to bigotry and blind
faith, the imagination." -- Ursula K. Le Guin