[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

Re: sasl auth problem

At 03:27 AM 2002-08-30, Axel Bock wrote:
>Hi out there, 
>I have some now really annoying problem with setting up OpenLDAP with
>SASL authentification.
>I posted some time ago and tried since then to narrow the problem, but I
>got no further results on my own.

Not much information to go here... one possibility is that
you are using an incompatible version of Cyrus SASL.  Use
latest Cyrus SASL 1.5 release.  (Don't use any Cyrus SASL
2.x release OpenLDAP 2.0, that won't work.)

>Well, the problem is when I try to start slapd, nothing happens, and it
>happens like that:
># ./slapd -d 255
>@(#) $OpenLDAP: slapd 2.0.25-Release (Sun Aug 25 ...
>daemon_init: <null>
>daemon_init: listen on ldap:///
>daemon_init: 1 listeners to open...
>daemon: initialized ldap:///
>daemon_init: 1 listeners opened
>slapd init: initiated server.
>sasl_server_init failed
>slapd shutdown: freeing system resources.
>slapd stopped.
>connections_destroy: nothing to destroy.
>I tried to recompile everything, no success.
>I tried the sasl example applications, they worked.
>I searched for slapd.conf (the sasl one, NOT the OpenLDAP one), no
>I traced slapd, nothing special.
>I tried some slapd.conf's (again the ones for SASL), nothing worked
>(this might be cause I have no clue how they do have to look and what I
>can write in there. this was more like a try&error approach).
>Now my question is: how can I set up OpenLDAP for authentification
>against passwd/plain with sasl? I really don't have any idea what to do
>right now.
>Helpful would be: 
>- a description about the sasl app.conf files (especially the one for
>slapd :-)
>- hints what to try or where to search to find out why sasl_server_init
>Thanks very much in advance, 
>                Axel.