[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

mailer mail500 died with signal 11

Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit

I have a consistent failure when mail500 attempts to deliver to a particular
e-mail group. I'm using the mail500 program from the openldap 1.2.11 tarball
distro and the Redhat 1.2.11-15 rpm distro of the server package. 

There are no attributes in the group that do not exist in all the other groups,
but this one consistently segfaults. As far as I can tell, it successfully
delivers the mail to all members of the group, but because it gets a SIGSEGV
before it exits, Sendmail gets an error and queues the mail for later delivery,
so we end up with many copies being delivered every time someone sends mail to
this particular group, until I delete the message out of the queue.

The only distinguishing factor about this group is that it is our largest one,
with 157 members. All other groups are set up identically, with the same
attributes, objectClasses, the same owner, etc.

If someone could even give me their ideas for where in the code I should look
for the problem, I'd be very appreciative. My C skills are kinda rusty, but I
really need to get this working pronto, so I'm digging into it.

I see that after the ld = ldap_open call, ld->ld_sizelimit =
MAIL500_MAXAMBIGUOUS, which seems a little odd to me, but setting it to
LDAP_NO_LIMIT doesn't help the problem, and I'm not sure what else to try. I
feel like I'm just poking around in the dark.

Any suggestions, even pointers on general debugging practice for this package
would be greatly appreciated. If anyone would like more info, let me know & I'll
send it to you off-list. Thanks!

Jules Agee
System Administrator
Pacific Coast Feather Co.
julesa@pcf.com      x284