[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

Re: slapd failed to start, please help.

sam wun wrote:

Hi list,

I got this error when starting slapd:

May 29 11:24:56 intgw2 slapd[740]: line 17 (modulepath /usr/local/libexec/openldap)
May 29 11:24:56 intgw2 slapd[740]: line 18 (moduleload back_ldap.so)
May 29 11:24:56 intgw2 slapd[740]: loaded module back_ldap.so
May 29 11:24:56 intgw2 slapd[740]: module back_ldap.so: null module registered

The slapd.conf file contains the following configuration:
include         /usr/local/etc/openldap/schema/core.schema
include         /usr/local/etc/openldap/schema/cosine.schema
include         /usr/local/etc/openldap/schema/nis.schema
include         /usr/local/etc/openldap/schema/inetorgperson.schema
# courier imap
#include        /usr/local/etc/openldap/schema/authldap.schema
include         /usr/local/etc/openldap/schema/openldap.schema
# postfix qmail
#include        /usr/local/etc/openldap/schema/qmail.schema

pidfile         /var/run/openldap/slapd.pid
argsfile        /var/run/openldap/slapd.args

loglevel -1

modulepath    /usr/local/libexec/openldap
moduleload      back_ldap.so

#prevents user froom looking at passwords
#access to attr=userpassword,clearpassword
access to attr=userpassword
       by      anonymous auth
       by      self write
       by      dn="cn=admin,dc=authtec,dc=com" write
       by      dn="cn=courier,dc=authtec,dc=com" read
       by      * none
#files need access to this
#access to attr=accountstatus
access to *
       by      dn="cn=admin,dc=authtec,dc=com" read
       by      dn="cn=courier,dc=authtec,dc=com" read
access to *
       by      dn="cn=admin,dc=authtec,dc=com" write
       by      users read
       by      self write
       by      * none
databate bdb
suffix "dc=authtec,dc=com"
rootdn "cn=admin,dc=authtec,dc=com"
rootpw secret

directory /var/db/openldap-data
replogfile /var/db/replication.log

index cn,sn,mail,uid eq
index objectclass eq

Looking into my configuration option, I found that the openldap is compiled with the following options:


Is there anything missing or incorrectly configured?