[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

RE: index data loss issue

In general it is unsafe to run any of the slap* tools while slapd is
You're going to have to shutdown slapd again and re-run slapindex because
current index tables are certainly corrupt. You must let slapindex complete
before restarting slapd.

  -- Howard Chu
  Chief Architect, Symas Corp.       Director, Highland Sun
  http://www.symas.com               http://highlandsun.com/hyc
  Symas: Premier OpenSource Development and Support

> -----Original Message-----
> From: owner-openldap-software@OpenLDAP.org
> [mailto:owner-openldap-software@OpenLDAP.org]On Behalf Of John Madden
> Sent: Wednesday, May 22, 2002 2:33 PM
> To: openldap-software@OpenLDAP.org
> Subject: index data loss issue
> This is a strange one and I'm hoping it's just a simple configuration
> problem, but I don't even know where to begin looking for solutions.
> While the LDAP directory is running, we've added an index on
> "mailacceptinggeneralid," Postfix's default email alias attribute, which
> appears to work ok after 'slapindex'ing it.  However, after a restart of
> slapd, data is no longer returned when filtering on this attribute.  Quite
> a serious issue.
> This is, as of Monday, our production LDAP directory, so there
> unfortunately is no room for "well, turn up debugging, and let's see what
> happens."  In the meantime, we sit and watch the load average on the box
> rise to 31+ everytime someone sends a mass email... :)
> Thanks,
>   John
> --
> John Madden
> UNIX Systems Engineer
> Ivy Tech State College
> jmadden@ivytech.edu