[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

RE: IRIX 6.5 compile problem: 2.0.6 slapd/SLURPD_LIBS

| Hi,
| My OpenLDAP 2.0.6 is failing to compile at the 'make' step. I'm 
| running IRIX 6.5.9, and I tried both the SGI MIPSPro compiler and gcc 
| 2.95.2. In both instances, I get hung up at the same step, when 
| trying to compile slapd.
| The configure, and 'make depend' steps seem to go find.
| Here's my configure strings:
| env CC=gcc CPPFLAGS="-I/usr/local/include -D_SGI_MP_SOURCE -D
| _SGI_REENTRANT_FUNCTION" LDFLAGS="-L/usr/local/lib" LIBS=-lpthread 
| ./configure -
| -with-wrappers
| and relevant output during the slapd 'make' step:
|    Entering subdirectory slapd
| [snip]
| /usr/local/src/openldap-2.0.6/libtool[1789]: test: argument expected
| gcc -g -O2 -I../../include -I../../include -I/usr/local/include 
|   -D_SGI_REENTRANT_FUNCTION -L/usr/local/src/openldap-2.0.6/libraries 
| -L/usr/loca
| l/lib -o slapd main.o daemon.o connection.o search.o filter.o add.o 
| charray.o at
| tr.o entry.o config.o backend.o result.o operation.o dn.o compare.o 
| modify.o del
| ete.o modrdn.o ch_malloc.o value.o ava.o bind.o unbind.o abandon.o 
| filterentry.o
|   phonetic.o acl.o str2filter.o aclparse.o init.o user.o repl.o lock.o 
| controls.o
|   extended.o kerberos.o passwd.o schema.o schema_check.o schema_init.o 
| schema_pre
| p.o schemaparse.o ad.o at.o mr.o syntax.o oc.o monitor.o configinfo.o 
| starttls.o
|   index.o sets.o root_dse.o sasl.o module.o suffixalias.o version.o 
| libbackends.a
|   -lavl -lldbm -lldif -llutil -lldap_r -llber -ldb SLURPD_LIBS -lsasl 
| -lssl -lcry
| pto -lpthread
| gcc: SLURPD_LIBS: No such file or directory
| *** Error code 1 (bu21)
| *** Error code 1 (bu21)
| *** Error code 1 (bu21)
| Other note: when I first ran configure, it wasn't detecting instances 
| of SASL and (open)SSL, even when I had those installed. So I either 
| copied or made symbolic links to those headers/libraries in the 
| appropriate places (/usr/local/include and /usr/local/lib), defined 
| those paths in my configure statement, and the configure script 
| seemed to be satisfied by 'finding' SASL & SSL.
| Anyway, does anyone know what's going on? From the output above, it 
| doesn't look like a variable is getting passed to SLURPD_LIBS, and 
| that's causing the compile to error-out. I don't know enough to fix 
| this myself so I'm hoping one of you gurus/jocks/jockettes out there 
| will be able to shed some light :).

Use GNU make, not SGI's broken make. I had the same problem and GNU make
fixed it (you could also try SGI's smake which is as well much better than
their make).

FN:Karsten Künne
TEL;WORK;VOICE:+49 40 8998 3315
TEL;WORK;FAX:+49 40 8998 4429
ADR;WORK;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:;2b/220c;Notkestr. 85=0D=0A=0D=0A;Hamburg;;22607;Germany
LABEL;WORK;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:2b/220c=0D=0ANotkestr. 85=0D=0A=0D=0A=0D=0AHamburg 22607=0D=0AGermany
ROLE:Computer Professional