[Date Prev][Date Next] [Chronological] [Thread] [Top]

Re: Help!!OpenLDAP hangs!

> Hi everyone,
> I have been using openldap for a few months. It is ok until today.
> Ldap search began to hang every now and then. Sometimes after 15 minutes, the hang will disappear.
> I can't effort to wait that long, so i kill the daemon and restart it. There were occasion even this doesn't work.
> I notice that when this 'hangs' happens, there are additional 2 new slapd processes in addition to the normal 3 slapd processes. Any clue from here??
> The openldap is replicating to 3 other slave ldap in other countries. I'm thinking for doing a chain replication,
> perhaps it might solve the problem.
> Will searching for an attribute that does not exist in certain records be the cause of it? I have added a new attribute recently, so all the older records do not have it.
> If anyone has any idea why this is happening, please give me hint. Thanks !!!!!
> regards,
> steven

Hello Steven,

One possibility is that you have a large database and an non-indexed search
going on.  Also, Kurt pointed out to me recently that OpenLDAP 1.2.x will
accept an incorrect filter and silently do wrong things with it (such as search
the entire directory).  Another thing I will point out is that in earlier
versions of OpenLDAP 1.2.x, I had problems with the stability of the slapd
process with replication enabled.  I do not know if these problems are
resolved in the latest (1.2.9) version of openldap, or unique to my platform
(64-bit, alpha OSF4.0e), but this also does not appear to match the symptoms
you are reporting (in my case, enabling replication would cause slapd to
dump core).

Randy Kunkee
NeoSoft Inc.